Bompakket afgeleverd bij Eurojust in Den Haag

DEN HAAG - Bij Eurojust aan de Maanweg in Den Haag is dinsdagochtend een verdacht pakket aangetroffen. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) bekendgemaakt. Het pakket is per post bezorgd, aldus een woordvoerder van Eurojust, de organisatie voor samenwerking in de misdaadbestrijding binnen de Europese Unie (EU).

De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) die voor onderzoek naar het Eurojust-gebouw was gegaan, werd aan het begin van de middag weggeroepen voor 'een andere klus', aldus de persofficier van justitie in Den Haag. Waarschijnlijk is de eenheid naar Schiphol gegaan, waar in een vertrekhal even na 13.00 uur een verdachte koffer werd gevonden. Volgens de persofficier keert de EOD later dinsdag terug naar Eurojust om het verdachte pakket te ontmantelen.

Het gebouw van Eurojust was in verband met de feestdagen zo goed als leeg, zei de zegsman. Volgens hem was alleen de bewakingsdienst aanwezig. Die lichtte de autoriteiten in over het verdachte poststuk. Een bombrief die maandag in Den Haag bij Europol werd ontmanteld, was ook met de post gekomen.

Tip de redactie