Vertrekhallen Schiphol weer vrijgegeven

SCHIPHOL - De vertrekhallen 1 en 2 van Schiphol zijn dinsdagmiddag om 16.00 uur weer vrijgegeven. De hallen werden kort na 13.00 uur ontruimd, nadat de Koninklijke Marechaussee een verdachte koffer aantrof. Het Explosieven en Opruimingscommando onderzocht de koffer, maar trof niks verdachts aan.

Een woordvoerder van de marechaussee kon niets zeggen over de inhoud van de koffer. Hij wilde alleen kwijt dat het geen explosief betrof.

De marechaussee sloot aanvankelijk vertrekhal 1 en de dienstenbaan, voor taxi's en dienstwagens voor de hal. Het Explosieven en Opruimingscommando gaf later opdracht ook vertrekhal te ontruimen.

Surveillerende marechaussees ontdekten de koffer in vertrekhal . Ze konden de eigenaar niet achterhalen en ook de inhoud kon niet worden vastgesteld. Honden van de marechaussee sloegen aan op de koffer. Dit was de reden om over te gaan tot ontruiming en het EOC in te schakelen. Of er wellicht andere verboden stoffen in de koffer zijn aangetroffen, is niet bekend. De marechaussee-woordvoerder wilde er dinsdag niets over kwijt.

De vertrekhallen zijn in eerste instantie vrijgegeven voor personeel. Als iedereen weer op zijn plek zit, kan ook het publiek weer naar binnen.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie