Verdachten moord Maja naar Pieter Baan Centrum

ARNHEM - De twee 18-jarige verdachten van de moord op Maja Bradaric moeten van de rechter voor een persoonlijkheidsonderzoek naar het Pieter Baan Centrum (PBC) in Utrecht. Dat heeft een woordvoerster van het Openbaar Ministerie in Arnhem dinsdag laten weten.

De twee verdachten, Goran M. uit Beuningen en Ferdi O. uit Nijmegen, hebben hun betrokkenheid bij de moord op de 16-jarige Maja Bradaric bekend. De scholiere uit Nijmegen werd medio november in een auto gewurgd. Vervolgens werd haar lichaam in brand gestoken.

De derde verdachte, de 16-jarige Goran P., hoeft niet naar het Pieter Baan Centrum. Wel onderzoeken een psychiater en psycholoog hem. De jongen ontkent nog steeds elke betrokkenheid bij de moord.

Het Openbaar Ministerie onderzoekt nog wat precies de rol was van de 15-jarige Nina K. uit Nijmegen. Inmiddels staat vast dat zij niet bij de moord en het in brand steken van het lichaam aanwezig was. Het meisje, hartsvriendin van Maja, is op vrije voeten maar blijft verdachte, aldus het OM.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie