ECB-chef Trichet krijgt verdachte brief

BERLIJN - De president van de Europese Centrale Bank, Jean-Claude Trichet, heeft maandag vermoedelijk een bombrief ontvangen. Dat heeft een politiewoordvoerder in het Duitse Frankfurt bekendgemaakt.

De brief werd ontdekt in de postkamer op het hoofdkwartier van de ECB in Frankfurt. Specialisten onderzoeken de brief. De resultaten van het onderzoek worden niet voor dinsdag bekend, aldus de zegsman.

Het Britse persbureau Reuters meldde maandagavond op basis van een anonieme bron in Frankfurt dat er in de brief een explosief poeder met ontstekingsdraden zijn aangetroffen. Het zou gaan om een eigengemaakt voorwerp.

Zeker is dat de brief is verzonden vanuit Bologna. In die Italiaanse stad kwam de voorzitter van de Europese Commissie, Romano Prodi, zaterdag nog met de schrik vrij toen in zijn handen een bompakketje ontplofte.

Nog geen week eerder ontploften in vuilnisbakken nabij het huis van Prodi in Bologna ook al twee zelfgemaakte explosieven. Die aanslagen zijn opgeëist door een tot nu toe onbekende anarchistische groepering.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie