CAIRO - Duizenden Egyptenaren zijn vrijdag weer naar het Tahrirplein in Caïro gekomen om te demonstreren voor hervormingen. Organisatoren noemden de demonstratie een ''tweede revolutie''. Ze eisen snel wezenlijke hervormingen.

De betogers zijn niet tevreden over het tempo van de veranderingen in hun land.

In het land is nog steeds veel corruptie waartegen veel Egyptenaren begin dit jaar juist tegen in opstand kwamen.

''De enige verandering die we hebben gezien, is dat het Mubarak-metrostation is veranderd in het Martelaren-metrostation", aldus een demonstrant.

Boos

De activisten zijn ook boos dat het proces tegen ex-president Hosni Mubarak en zijn familie traag verloopt. Vrijdag protesteerden dan ook honderden mensen voor het militaire ziekenhuis in Sharm al-Sheikh waar Mubarak momenteel ligt. Ze eisten dat hij naar een gevangenis wordt overgebracht.

Ook waren er protestacties in de havenstad Alexandrië en in de aan het Suzekanaal gelegen steden Ismailiya en Suez. Opvallend was de afwezigheid van leden van de Moslimbroederschap bij de betogingen.

Omwenteling

Die oppositiebeweging speelde wel een rol bij de omwenteling die op 11 februari tot het aftreden van Mubarak leidde. Sommige actievoerders stelden dat ''ze zich verraden voelden door de Moslimbroederschap''. 

Alles over de gebeurtenissen in Egypte