Bommen voor Europol en Trichet onderschept

DEN HAAG - In het kantoor van de Europese politieorganisatie Europol is maandag aan het eind van de middag een bompakketje bezorgd en onderschept. Eerder die dag ontving president van de Europese Centrale Bank, Jean-Claude Trichet, in Frankfurt vermoedelijk een bombrief.

In Bologna kwam zaterdag voorzitter van de Europese Commissie, Romano Prodi, nog met de schrik vrij toen in zijn handen een bompakketje ontplofte. Of er een link bestaat tussen de drie bommen wordt onderzocht, zo meldde een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) naar aanleiding van het bompakketje bij Europol.

Volgens de woordvoerster ging het daar om een echte bom en kon de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) het pakje op tijd onschadelijk maken. Niemand raakte gewond. Het pakketje met het formaat van een boek was gericht aan de directeur van Europol. De bom werd in het gebouw aan de Raamweg afgeleverd en op de binnenplaats onschadelijk gemaakt.

De brief aan Trichet werd ontdekt in de postkamer op het hoofdkwartier van de ECB in Frankfurt. Specialisten onderzoeken de brief. De resultaten van het onderzoek worden niet voor dinsdag bekend.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie