Dodental door modderstromen Californië blijft stijgen

LOS ANGELES - Het dodental als gevolg van modderlawines in de Amerikaanse staat Californië is zondag opgelopen tot zeker elf. Reddingswerkers vonden zondag opnieuw twee lijken. De autoriteiten vrezen voor het leven van vijf mensen die nog altijd worden vermist, aldus regionale media.

De meeste slachtoffers vierden hun kerstvakantie als gasten van de beheerder van een Grieks-orthodox jongerenkamp, dat in de winter is gesloten.

Twee gebouwen van het St. Sophia kinderkamp in Waterman Canyon in San Bernadino County werden door de modderstroom donderdagavond meegesleurd, heeft de politie laten weten. Zeker twee lichamen werden gevonden op een andere plek. Daar zijn 32 campers verwoest.

De modderstromen, veroorzaakt door zware regenval, vernielden spoorwegen en spoelden wegen weg. Bijna 70.000 mensen kwamen zonder stroom te zitten. Sommige huizen zijn onbereikbaar. Op sommige plaatsen is de modderlaag vijf meter dik.

De modderstromen werden verergerd door het gebrek aan begroeiing als gevolg van de zware branden, eind oktober. De omstandigheden waaronder de hulpdiensten moeten werken, zijn zwaar en gevaarlijk, aldus een woordvoerder van de politie.

Tip de redactie