ROTTERDAM - In een extra uitzending van het Sinterklaasjournaal zal Bram van der Vlugt zaterdagavond aankondigen dat hij zijn werkzaamheden met betrekking tot Sinterklaas neerlegt.

Dat bleek zaterdagochtend uit een artikel op de website van de NTR, dat kort na publicatie weer offline werd gehaald.

Zijn rol wordt overgenomen door Stefan de Walle, blijkt uit het uitgelekte bericht.

Flodder

De Walle is vooral bekend als Kees uit de tv-serie Flodder. De 45-jarige acteur zou door Van der Vlugt zijn gevraagd de staf en mijter van Sinterklaas over te nemen.

De twee heren stonden samen op de planken in het toneelstuk Kopenhagen. Voor de rol van natuur- en scheikundige Niels Bohr kreeg Van der Vlugt in 2000 de prestigieuze Louis d'Or.

Tijdens de extra uitzending om 19.50 op Nederland 1 zal Van der Vlugt zelf van Sinterklaas het Grote Boek in ontvangst nemen dat hij in de afgelopen 25 jaar heeft volgeschreven.

Dordrecht

De NTR heeft in de publicatie ook laten weten dat de intocht van Sinterklaas dit jaar in Dordrecht zal plaatsvinden op 12 november rond het middaguur.

Spanning

De NTR noemt het   ''zeer spijtig'' dat het nieuws uitlekte. ''We hadden de spanning zorgvuldig opgebouwd'', aldus een woordvoerder. Het bericht stond 'onder water' op de site, lichtte hij toe, met een tijdklok zodat het pas om 20.00 uur, na het Sinterklaasjournaal, openbaar zou worden.

''Maar iemand is actief gaan zoeken en is in staat geweest het te vinden.'' Daarna verschenen de eerste berichten op Twitter, met daarin een directe link naar de pagina op de NTR-site.

Lees de reacties op dit nieuws op NUlive