DONGEN - Dongenaar P. Eelants wil zijn aangifte tegen Pim Fortuyn, de voormalige lijsttrekker van Leefbaar Nederland, intrekken, omdat hij schriftelijk en telefonisch is bedreigd. Dat heeft Eelants dinsdag gezegd.

Volgens Eelants worden hij en zijn gezin constant lastiggevallen sinds zijn aangifte in de openbaarheid is gekomen. De Dongenaar beschuldigde Fortuyn eerder van aanzetten tot rassenhaat, schending van de Grondwet en ondermijnen van de Staat der Nederlanden.

"Ik vind nog steeds dat er iets gedaan moet worden aan de discriminerende uitspraken van Fortuyn, maar het belang van mijn gezin telt nu het zwaarst. Ik vind het wel laf van mezelf dat ik me nu terugtrek. Ik hoop dat ik met mijn actie de discussie over Fortuyn een nieuwe impuls heb gegeven" zegt hij.

De politie zegt echter dat een schriftelijk afgelegde aangifte niet intrekbaar is. Ze heeft wel toegezegd de schriftelijke intrekking van de aangifte door te sturen naar het landelijk expertisecentrum voor discriminatie in Amsterdam. Eerder stuurde de politie de aangifte naar dezelfde instantie.

Fortuyn werd dit weekeinde afgezet als lijsttrekker van Leefbaar Nederland wegens de uitspraken die hij in een interview met de Volkskrant had gedaan. Hij zei daarin onder andere dat hij Artikel van de Grondwet, dat discriminatie verbiedt, zou willen schrappen. Verder noemde hij de islam een achterlijke cultuur en stelde hij dat Nederland het vluchtelingenverdrag van de Verenigde Naties zou moeten opzeggen.

/NIEUWSMan doet aangifte tegen Pim Fortuyn