ROTTERDAM - De rechtbank in Rotterdam heeft een dinsdag een Somalische vrouw veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf wegens kindermoord. De vrouw beviel begin vorig jaar van een dochter en gooide het kind direct na de bevalling in de Rotterdamse Voorhaven waarin zij verdronk.

Volgens de rechtbank heeft de ongetrouwde vrouw van islamitische achtergrond uit schaamte tegenover haar familie haar pasgeboren kind gedood. Na de bevalling in het huis van haar ouders stopte de vrouw het kind in een plastic tas en zette deze in het portiek. Voorbijgangers verklaarden later bij de politie de tas te hebben zien staan en huilgeluiden te hebben gehoord.

Uit de getuigenverlaringen blijkt verder dat de vrouw met de tas naar de Voorhaven is gelopen en de tas in het water heeft gegooid. De gealarmeerde politie kon de vrouw kort na haar daad aanhouden. Volgens de vrouw wist ze niet dat ze in verwachting was.

De bevalling die plaatsvond op het toilet in het ouderlijk huis kwam voor haar volkomen onverwachts. De vrouw was volgens eigen zeggen zo in de war, ook vanwege haar oologstrauma, dat ze het kind in het water gooide.