'Hoofdkwartier Kaddafi opnieuw onder vuur genomen'

AMSTERDAM - Het hoofdkwartier van de Libische leider Muammar Kaddafi in Tripoli is donderdag opnieuw gebombardeerd. Daarbij zouden tenminste zes doden zijn gevallen, meldt de staatstelevisie in het Noord-Afrikaanse land donderdag.

De raketinslagen waren op het Bab al-Aziziya-complex van Kaddafi waren naar verluidt tot in het centrum van de Libische hoofdstad te horen. Tien personen zouden gewond zijn geraakt.

Autoriteiten namen, zoals ze vaker doen, journalisten mee naar het hoofdkwartier om de schade te tonen. Daar troffen de verslaggevers volgens CNN inderdaad een raketinslag en veel rook aan.

De NAVO zou verantwoordelijk zijn voor de aanval op het uitgestrekte complex. De staatstelevisie beweert dat de slachtoffers burgers zijn.

Persbureau Reuters meldt dat bij een NAVO-aanval op Tripoli donderdag ook het gebouw van de Noord-Koreaanse ernstig gebschadigd is geraakt. Of het om dezelfde aanval gaat, is niet duidelijk.

Doelwit

Het Libische regime heeft 1 mei verklaard dat Kaddafi bij eerdere NAVO-bombardementen het doelwit was. Bij die poging de leider te doden, kwamen een zoon, Seif al-Arab Kaddafi, en drie kleinkinderen van Kaddafi om het leven volgens Tripoli.

Profiel Libië

Libië

Alles over de onrust in het Midden-Oosten

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie