DEN HAAG - Na 19 jaar is justitie er alsnog in geslaagd de identiteit vast te stellen van het lijk van Meise. Het blijkt te gaan om de Haagse Ingrid Akkerman. De vrouw werd sinds 1983 vermist. Haar lichaam werd begin oktober vorig jaar opgegraven in de Belgische plaats Meise.

Het Openbaar Ministerie meldt dinsdag dat de identiteit van de vrouw kon worden vastgesteld aan de hand van door de familie ter beschikking gesteld DNA-materiaal. De nabestaanden van Akkerman zijn inmiddels op de hoogte gesteld van de uitkomst van het onderzoek.

Akkerman verliet in juni 1983 haar woning aan de Van Kinsbergenstraat te Den Haag. Sindsdien ontbrak van haar elk spoor. Rond diezelfde tijd werd in Meise het lichaam gevonden van een onbekende vrouw. Het bleek niet mogelijk de identiteit vast te stellen omdat de technieken daarvoor destijds niet toereikend waren. Onderzoek door politie en justitie in 1983 en 1984 leverde niets op.

De vrouw is overleden op 32-jarige leeftijd. Volgens het OM is zij naar alle waarschijnlijkheid door een misdrijf om het leven gekomen, omdat enkele delen van het overschot ontbreken.

Het OM bekijkt of er voldoende aanknopingspunten zijn voor een nader onderzoek in de zaak-Akkerman.