TEHERAN - In het westen van Iran is dinsdag een passagiersvliegtuig met 150 passagiers aan boord neergestort. Vermoedelijk zijn de meeste inzittenden om het leven gekomen, zo hebben de luchtvaartautoriteiten gemeld. De oorzaak van de ramp is nog niet bekend.

Het ongeluk met het Iraanse toestel gebeurde in bergachtig gebied bij de stad Khorramabad, aldus de Iraanse staatsradio. Toen het toestel zich ten zuidwesten van de stad bevond, verdween het van de radarschermen. Bewoners in het rampgebied maakten melden van een luide explosie.

Het toestel, een Toepolev 154, was bezig met een binnenlandse vlucht van de hoofdstad Teheran naar Khorramabad. Het vliegveld daar heeft een korte landingsbaan waar grote toestellen niet kunnen landen. Het toestel was van Iran Air Tours, dat verbonden is met de nationale luchtvaartschappij Iran Air. In een Toepolev 154 is plaats voor 148 passagiers.

Iran heeft een verouderde luchtvloot. In het land zijn de afgelopen jaren meerdere vliegtuigongelukken gebeurd. In mei vorig jaar kwamen dertig mensen om toen een toestel in het noorden van het land neerstortte. Onder de slachtoffers waren toen de minister van Transport en zeven parlementariërs.