DEN HAAG - Linda de Mol heeft vrijdag een lintje van de koningin gekregen. De actrice en bekende tv-presentatrice is benoemd tot officier in de orde van Oranje-Nassau.

Haar baanbrekende tv-werk is van grote betekenis voor de ontwikkeling van het Nederlandse televisieamusement en haar blad Linda is de succesvolste glossy van dit moment, aldus het Kapittel voor de Civiele Orden. Op de website van het blad is een filmpje van de benoeming te bekijken.

André van Duin ontvangt voor de tweede keer koninklijke lof. De entertainer werd in 1993 al benoemd tot ridder in de orde van Oranje-Nassau en is nu bevorderd tot officier in deze orde.

''Zijn humor is met de tijd meegegroeid en scherper geworden, zonder dat hij daarbij mensen beledigt of beschadigt'', luidt het oordeel. Ook theaterpersoonlijkheid Willem Nijholt werd 'bevorderd', tot ridder in de orde van de Nederlandse Leeuw.

Addy van den Krommenacker

Tot de bekende gedecoreerden behoren verder modeontwerper Addy van den Krommenacker, directeur Hein Jens van Koninklijk Theater Carré in Amsterdam, sportpresentator en perschef van het Nederlands voetbalelftal Kees Jansma, Frank van der Meijden, ex-manager van popgroep Blof, en voormalig NOS-nieuwslezeres Noraly Beyer. Zij heeft zich ingezet voor diversiteit in de media.

Ook op enkele prominenten in de kunst- en cultuursector is de lintjesregen neergedaald. Kunstschilder Matthijs Röling is benoemd tot ridder in de orde van de Nederlandse Leeuw. Zijn nicht Marte Röling kreeg dezelfde hoge onderscheiding vorig jaar.

Lintjes gaan eveneens naar onder anderen schrijver en dichter Frans Budé, architect Lucien Lafour en striptekenaar Martin Lodewijk.

Lintje voor Linda