DEHIBA - Tunesische troepen zijn vrijdag in het centrum van de Tunesische grensplaats Dehiba in gevecht geraakt met Libische troepen die trouw zijn aan Muammar Kaddafi.

Dat hebben inwoners uit de plaats, die 520 kilometer ten zuiden van Tunis ligt, gemeld. Er wordt hevig gevochten in het centrum, aldus een bewoner.

Libische troepen zijn volgens ooggetuigen 's ochtends de grens overgestoken om naar Libische rebellen te zoeken. Die waren donderdag verjaagd van een grenspost die ze vorige week hadden veroverd. Vrijdag claimden de rebellen de grensovergang te hebben heroverd.

Door het geweld van de Kaddafi-troepen zijn meerdere gebouwen beschadigd en is minstens een burger gewond geraakt, aldus een verslaggever van het persbureau Reuters.

''Er waren veel gevechten vanochtend en er werd veel geschoten. Sommige Kaddafi-mannen zijn gedood en velen zijn gewond geraakt ", zei de verslaggever.

Uitgekamd

Volgens een inwoner van Dehiba heeft het Tunesische leger de stad afgesloten en wordt die nu uitgekamd om zo alle Kaddafi-strijders op te pakken. Een andere inwoner zei dat burgers zich verzamelden om de Kaddafi-troepen tegen te houden.

Het leger heeft hun echter sterk aangeraden terug te keren naar huis en te schuilen voor het geweld.

De Tunesische regering heeft donderdag de troepen van Kaddafi ervan beschuldigd vluchtende rebellen op Tunesisch grondgebied te hebben achtervolgd. Daarbij vuurden de Libische indringers granaten af op Tunesisch grondgebied.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft geëist dat de Libische regering onmiddellijk stopt met deze schendingen.

Alles over de onrust in het Midden-Oosten