LONDEN - In navolging van prinses Diana dertig jaar geleden zal Kate Middleton prins William geen gehoorzaamheid beloven bij de inzegening van hun huwelijk vrijdag in Westminster Abbey in Londen.

Dat blijkt uit de orde van dienst van de huwelijksplechtigheid. Kate, die William al acht jaar kent, zal de prins beloven dat zij hem zal ''liefhebben, troosten, eren en vasthouden''.

Prinses Diana, de moeder van William, deed in 1981 dezelfde belofte, toen zij in 1981 met prins Charles trouwde. Diana en Charles scheidden in 1996. Een jaar later kwam Diana door een auto-ongeluk in Parijs om het leven.

In het programma, waarin de orde van dienst is afgedrukt, zegt het bruidspaar dat vrijdag ''een van de gelukkigste dagen van ons leven'' zal zijn. William en Kate zeggen ''ongelooflijk ontroerd'' te zijn door de steun uit de bevolking.

Muziek

Uit het programma blijkt dat Kate aan de zijde van haar vader naar het altaar schrijdt, terwijl de hymne I was glad van Sir Charles Hubert Hastings Parry wordt uitgevoerd. Het lied werd gecomponeerd voor de kroning van koning Edward VII in 1902.

Kates broer James leest een deel uit de brief van Paulus aan de Romeinen. Tijdens de dienst zal muziek te horen zijn van de Britse componisten Edward Elgar, Benjamin Britten en Ralph Vaughan Williams.

Ook de hymne Jerusalem, eveneens op muziek van Hastings Parry, en de evergreen Greensleeves zullen tijdens de plechtigheid te horen zijn.

Het paar heeft zeven getuigen. Niet alleen de vader en stiefmoeder van de bruidegom, maar ook diens broer Harry, Kates ouders en haar broer James en zuster Pippa vervullen die functie. Allen tekenen het huwelijksregister.

Lees alles over het huwelijk tussen William en Kate op onze special

Volg al het nieuws op Twitter over de Royal Wedding op NUlive