MISURATA - Raketaanvallen op de Libische stad Misurata hebben maandag aan zeker dertig mensen het leven gekost. Ongeveer zestig mensen zijn gewond geraakt. Dat stelde een man die voor een radiozender van de Libische rebellen werkt.

''Woonwijken worden erg intens en willekeurig beschoten. Verbrande lichamen worden naar het ziekenhuis gebracht", zei Ahmed al-Qadi tegen de Arabische nieuwszender al-Jazeera.

Meldingen uit Misurata zijn nauwelijks te verifiëren.

Enige bolwerk

Misurata is het enige bolwerk van de rebellen in het westen van Libië. De stad wordt al twee maanden bestookt door de troepen van de Libische leider Muammar Kaddafi.

Volgens mensenrechtenorganisaties zijn in de havenstad, die voor de oorlog 300.000 mensen telde, al zeker duizend doden gevallen.

Raketten

Een leider van de rebellen zei later op de dag dat de troepen van Kaddafi uit Misurata zijn verdreven, maar dat de derde stad van het land nog wel met raketten wordt bestookt. Er zouden alleen nog wat individuele militairen van Kaddafi in de stad zijn die zich schuilhouden, maar geen groepen meer.

Overigens meldden rebellen zaterdag ook al dat de troepen van Kaddafi zijn verdreven. Desondanks zijn de gevechten sindsdien doorgegaan.

Profiel Libië

Alles over de onrust in het Midden-Oosten

Volg de twitterberichten over dit onderwerp via NUlive