AMSTERDAM - Bij beschietingen van politietroepen op betogers zijn in Aden in het zuiden van Jemen en in de hoofdstad Sanaa, zijn woensdagochtend zeker zeven mensen ongekomen en een is een onbekend aantal gewonden gevallen.

Dat melden onder meer Reuters en Al-Jazeera op basis van ooggetuigenverslagen. Volgens de Arabische nieuwszender overleden er in Sanaa vijf en in Aden twee mensen door het geweld.

Een verslaggever van het Britse persbureau laat weten dat in Aden de ongeregeldheden tussen demonstranten tegen het regime van president Ali Abdullah Saleh en de veiligheidstroepen begonnen toen die laatste probeerde om wegblokkades neer te leggen.

Saleh is al ruim dertig jaar aan de macht in Jemen. Bij het onderdrukken van protesten tegen zijn bewind zijn sinds eind januari meer dan honderd mensen om het leven gekomen. Duizenden personen raakten gewond.

De inwoners van het straatarme Arabische zijn in opstand tegen de slechte economische situatie, de wijdverbreide corruptie en de politieke onderdrukking. Ze eisen een direct vertrek van de president.

Profiel Jemen

Jemen


Alles over de onrust in het Midden-Oosten