AMMAN - Een gerechtshof in Jordanië heeft maandag een in de Verenigde Staten geboren moslim veroordeeld tot ophanging wegens het beramen van terroristische aanslagen in Jordanië.

Het hof voor staatsveiligheid acht bewezen dat de 33-jarige, in Californië geboren Raed Hijazi aanslagen wilde beramen op Amerikaanse en Israëlische toeristen in Jordanië tijdens de millenniumwisseling.

Het hof liet de aanklacht vallen dat Hijazi lid zou zijn van het al-Qaeda terreurnetwerk van de Saudiër Osama bin Laden. Begin jaren negentig werkte Hijazi vier jaar als een hulpverlener voor Afghaanse vluchtelingen in Pakistan. Zijn naam kwam voor op een Amerikaanse lijst met 39 namen van groepen en mensen die verdacht werden banden te hebben met personen die fondsen zouden werven voor terroristische acties. Hijazi ontkent de beschuldigingen.

Hij werd vorig jaar al bij verstek ter dood veroordeeld, maar zijn straf werd toen omgezet in levenslange gevangenisstraf. Nadat hij vorig jaar door Syrië was uitgeleverd, begon het proces tegen hem vorig jaar mei opnieuw.