AMSTERDAM - Ondanks geweld van ordetroepen waarbij eerder deze week enkele tientallen mensen om het leven kwamen, zijn in de stad Taiz in Jemen woensdag tienduizenden mensen de straat op gegaan om te demonstreren tegen het regime van president Ali Abdullah Saleh.

Dat meldt persbureau AP.

Een massa van zowel mannen als vrouwen trok woensdagmiddag door de straten in het centrum van Taiz. Vanwege een staking zijn winkels, banken en overheidsgebouwen in de stad gesloten.

De afgelopen dagen hebben veiligheidstroepen in burger meermaals het vuur geopend op betogers in Taiz. Maandag kwamen daarbij tenminste vijftien mensen om het leven. Ooggetuigens praken bovendien van veel gewonden.

Levens

Volgens het Amerikaanse persbureau AP heeft de onrust in Jemen sinds, die net als veel andere opstanden in de Arabische wereld volgde op de succesvolle revoluties in Tunesië en Egypte, zeker 120 levens gekost.

De inwoners van het straatarme Arabische land zijn al weken in opstand tegen de slechte economische situatie, de wijdverbreide corruptie en de politieke onderdrukking. Ze eisen een direct vertrek van Saleh, die al 32 jaar aan de macht is.


Grotere kaart weergeven

Profiel Jemen

Betogingen Taiz