TIEL - In Tiel is zondagmiddag rond kwart over vijf een deel van het dak van het parkeerdek van motel-restaurant Van der Valk ingestort en op een hal terechtgekomen. Over mogelijke slachtoffers is nog niets bekend.

Politie en brandweer sluiten niet uit dat er toch slachtoffers onder het ingestorte parkeerdek liggen. De zoektocht naar mogelijke slachtoffers wordt maandag voortgezet. Volgens de woordvoerster van de politie zijn er geen mensen als vermist opgegeven.

Het parkeerdek meet in totaal 50 bij 20 meter. Er stonden een stuk of tien auto's op.

In verband met de veiligheid zijn meteen na de instorting de elektriciteits- en gastoevoer afgesloten. De brandweer is bezig de boel te stutten, maar stuit daarbij op problemen omdat het om een complexe situatie gaat. Graafmachines en een kraan zijn ter plaatse. De politie is met een uitgebreid onderzoek bezig, van alle in het motel-restaurant aanwezige gasten zijn getuigenverklaringen opgenomen.

Over de oorzaak van de instorting is nog niets bekend. Het motel-restaurant is in 1986 gebouwd door de eigen bouwonderonderneming van Van der Valk. De bouwers zijn ook aanwezig met zwaar materieel. Burgemeester Van Tellingen van Tiel heeft alle dossiers met vergunningen opgevraagd. Deze worden de komende dagen tegen het licht gehouden.

In de zomer van 1999 werd het motel getroffen door een korte brand. In de nacht van 16 op 17 juli ontstond vuur in een opslagruimte voor drank in het souterrain. Daarbij deed zich hevige rookontwikkeling voor. Alle 112 gasten werden geëvacueerd. Ze werden opgevangen in de brandweerkazerne. De brandweer had het vuur snel onder controle. De oorzaak van de brand lag bij een koelinstallatie.