HAARLEM (ANP) - De Haarlemse regiocoördinator van de LPF, F. Tieleman, is maandagavond opgestapt. Hij deed dat tijdens een kennismakingsbijeenkomst voor de Noord-Hollandse leden van de partij in een hotel in Haarlem. Tieleman zei per direct zijn lidmaatschap van de partij op. In zijn kielzog verliet één ander partijlid de zaal.
LPF

De regiocoördinator besloot weg te gaan na een aanvaring met interim-bestuurder E. Maas. De mond zou hem zijn gesnoerd. Tieleman zegt "zeer teleurgesteld" te zijn in het democratisch gehalte van het bestuur en "het denkvermogen van de LPF-leden."

Machtsmisbruik

Tieleman, die op de tv ook forse kritiek uitte op fractievoorzitter Herben, verweet Maas eerder machtsmisbruik. Volgens hem hebben LPF-leden geen enkele zeggenschap zolang de interim-bestuurder aan de macht is. Maas zou vrienden benaderen voor verkiesbare plaatsen in de Provinciale Staten.

Geen weerwoord

Maas wilde niet reageren op het vertrek van Tieleman. Hij liet via enkele LPF-leden weten geen behoefte te hebben aan een weerwoord, omdat de partij al genoeg negatief in het nieuws komt.

Op de bijeenkomst in Haarlem waren naast 130 gewone leden ook enkele Kamerleden aanwezig, onder wie de in opspraak geraakte C. Eberhard. Vertegenwoordigers van de media werden geweerd van de kennismakingsbijeenkomst. De LPF had vier beveiligingsmensen ingehuurd om ongewenste gasten buiten de deur te houden.

/NIEUWSLPF zet Eberhard op non-actief