Trein rijdt bonbonwinkel binnen

DEN HAAG - Een trein is zaterdag rond half twaalf een winkel op station Den Haag Centraal binnengereden, volgens een politiewoordvoerster doordat de machinist te laat remde. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt, een medewerkster van de getroffen bonbonwinkel kreeg wel de schrik van haar leven.

Door de botsing is instortingsgevaar ontstaan voor een van de winkelmuren. De brandweer heeft de boel gestut. Het busplatform dat boven station Den Haag Centraal ligt, loopt volgens een politiewoordvoerster geen gevaar.

Een zegsman van de Nederlandse Spoorwegen kon nog niets zeggen over de oorzaak. De Inspectie voor Verkeer en Waterstaat moet eerst onderzoek doen, voordat daarover iets gezegd kan worden, meldde hij. Wanneer de inspectie klaar is met dat onderzoek, is nog onbekend. Daardoor is ook niet te zeggen wanneer en hoe technici van NS het kapotte treinstel kunnen weghalen. Ook de Raad voor de Transportveiligheid stelt een onderzoek naar de oorzaak van het ongeval in, liet een woordvoerder weten.

Het Haagse station is een eindpunt, waar de sporen doodlopen. Haaks op de sporen loopt een voetpad, waar op het moment van het ongeluk niemand liep, aldus de politie. Aan de kopse kant van de perrons, waar deze uitkomen in de stationshal, zijn winkels gebouwd.

De politiewoordvoerster zei dat het bovenste deel van de trein door de kracht van de botsing omhoog is geschoten, het onderstel boorde zich in de grond. Het ongeluk heeft geen invloed op het overige treinverkeer. NS vangt de winkelmedewerkster en de machinist op.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie