Autopech in woestijn fataal voor Brit

SYDNEY - Een Britse toerist is in de West-Australische Sandy Desert om het leven gekomen nadat hij zijn auto had verlaten, die in het zand was vastgelopen. Hij raakte uitgedroogd en uitgeput toen hij te voet probeerde de bewoonde wereld te bereiken, meldde de Australische nieuwszender ABC zaterdag.

De 35-jarige Thomas Sykes, die van plan was door de woestijn naar New South Wales te rijden, overleed vrijdag korte tijd nadat hij door aboriginals was gevonden. Behandeling in een ziekenhuis hielp niet meer.

Als Sykes, die geen satelliettelefoon of noodbaken bij zich had, bij zijn auto was gebleven, had hij volgens de politie zijn avontuur niet met de dood hoeven te bekopen. Een zoekploeg trof vrijdag de verlaten auto aan en zag dat daar voldoende water voor een aantal dagen aanwezig was.

Twee andere woestijnreizigers hadden de verlaten auto van de Brit donderdag al opgemerkt. Zij volgden Sykes' sporen gedurende een veertigtal kilometers. Uiteindelijk moesten zij hun speurtocht opgeven wegens een zandstorm.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie