Conciërges ontslagen door seks-chat met leerlingen

LEEUWARDEN - Twee conciërges van de Christelijke Scholen Gemeenschap Comenius in Leeuwarden zijn ontslagen omdat zij seks-chatsessies hielden met leerlingen. Dat heeft de school vrijdag bekendgemaakt. De schoolleiding heeft naar aanleiding van de incidenten een gedragscode opgesteld voor het gebruik van internet binnen de scholengemeenschap. Seksplaatjes downloaden of versturen zijn vanaf heden taboe op de school.

De zaak kwam eerder al aan het rollen toen de vader van een -jarige leerlinge de school inlichtte over aanranding van zijn dochter door een van de conciërges. De directie van de middelbare school stelde een intern onderzoek in. Daaruit kwam naar voren dat de conciërge in het cursusjaar 2002-2003 'oneerbare voorstellen' deed aan leerlingen tijdens chatsessies via internet. Een paar maanden later bleek dat ook een andere conciërge in datzelfde cursusjaar seks-chats onderhield met een 13-jarige leerlinge.

Aangifte

Volgens directievoorzitter C. Kuiper hebben de twee incidenten niets met elkaar te maken. "Ze vonden zelfs op verschillende locaties van onze scholengemeenschap plaats", aldus Kuiper. Zowel de directie van de school als de ouders van de betrokken leerlingen hebben aangifte gedaan van de seks-chats. Volgens een politiewoordvoerder zijn seksueel getinte chatsessies echter niet strafbaar. De 14-jarige leerlinge deed ook aangifte tegen de conciërge wegens aanranding.

Tip de redactie