Lolly's en kerststukjes vol met coke

LEEUWARDEN - De politie Friesland en Korps Politie Aruba hebben op het het Caribische eiland drie personen aangehouden die worden verdacht van drugssmokkel via postpakketten. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Leeuwarden vrijdag bekendgemaakt.

De twee mannen van 39 en 27 jaar en een vrouw van 24 jaar zijn door de Koninklijke Marrechaussee overgebracht naar Leeuwarden en zitten vast. De verdachten hadden de drugs verstopt in potgrond van kerststukjes en in lolly's en vervolgens naar Nederland gestuurd.

De Friese politie kwam de drugssmokkel op het spoor, nadat eind september een postpakket met cocaïne uit Aruba op Schiphol werd onderschept. De politie liet het pakket gecontroleerd op een adres in Leeuwarden bezorgen en arresteerde daar drie verdachten.

Het gaat om een vrouw (54) en twee mannen (20 en 47) die inmiddels zijn vrijgelaten. Ze worden verdacht van deelname aan een criminele organisatie. In totaal werd in Leeuwarden 3 kilo cocaïne in beslaggenomen.

Na de aanhoudingen in Leeuwarden volgden half oktober zes arrestaties in Noord-Brabant in een drugslaboratorium waarbij tientallen kilo's cocaïne met een straatwaarde van enkele miljoenen euro's en enkele wapens in beslag werd genomen. De drugs bleken ook afkomstig uit Aruba. Van de arrestanten zitten er nog vijf vast.

De meest recente aanhoudingen volgden, nadat op 18 november op Schiphol opnieuw postpakketten werden onderschept. Via een chemisch proces bleek de cocaïne in de potgrond van twaalf kerststukjes te zijn verwerkt.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie