XTC-lijn opgerold in Amsterdam

AMSTERDAM - De Amsterdamse recherche heeft met de arrestatie van vier mannen en de inbeslagname van 430.000 XTC-pillen een XTC-lijn tussen de Verenigde Staten en Nederland opgerold. Dat maakte de Amsterdamse politie vrijdag bekend. Drie verdachten werden in Amsterdam aangehouden, één verdachte werd in Curaçao opgepakt. De pillen hebben in Amerika een straatwaarde van 6,5 miljoen dollar.

In augustus deed de Amerikaanse justitie een rechtshulpverzoek. Er werd een onderzoek gestart naar een XTC-lijn tussen Nederland en Miami. De Amerikanen vermoedden dat de twee hoofdverdachten uit Venezuela regelmatig naar Amsterdam gingen om XTC te kopen. De politie in de VS wist bij een eerder onderzoek al 1,5 miljoen pillen in beslag te nemen, maar bij die actie bleven de twee hoofdverdachten buiten schot.

De Amsterdamse recherche hield de zaak in de gaten, waarna bij een eerste levering 15.000 pillen, bedoeld voor transport naar Miami, werden onderschept. De leverancier en opdrachtgever bleven bij deze levering buiten schot.

In november kwam volgens de recherche de opdracht om 415.000 XTC-pillen naar Miami te transporteren. Toen de leverancier en een maatje onder de ogen van het observatieteam de pillen in een hotel afleverden, konden zij worden opgepakt. Twee tassen met 55 kilo aan pillen werd in beslag genomen.

In het hotel werd ook één van de Venezolanen gearresteerd. De andere Venezolaan werd later in Curaçao opgepakt. Zij wachten beiden op uitlevering aan de Verenigde Staten.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie