Chemisch incident 's-Gravenpolder loopt goed af

'S-GRAVENPOLDER - Een chemie-incident bij een constructiebedrijf in 's-Gravenpolder in Zeeland woensdagavond is goed afgelopen. Volgens een woordvoerder van gemeente Borsele was het directe gevaar rond .30 uur geweken.

Woensdagavond rond 17.30 uur ontstond er bij het bedrijf een gevaarlijke situatie doordat er een staaf aluminium in een vat met salpeterzuur viel. Bij de chemische reactie die volgde kwamen nitreuze dampen vrij, die schadelijk zijn voor de mens.

Laat in de avond wist een specialistisch bedrijf het vat met salpeterzuur leeg te pompen, waarop de chemische reactie stopte. Volgens de gemeentewoordvoerder moet voor het afvoeren van het stuk aluminium nog een oplossing worden gezocht.

Na de melding van het ongeval werd binnen een straal van 400 meter het terrein afgezet en bedrijven ontruimd. Bewoners in de buurt moesten ramen en deuren dichthouden. In het gemeentehuis van Borsele werd een speciaal team geformeerd voor eventuele calamiteiten. Rond 21.00 uur was de situatie in het bedrijf onder controle.

Tip de redactie