HILVERSUM - De muziekzenders TMF en MTV veranderen vanaf 1 mei drastisch. Door middel van sms-berichten mag de kijker daarbij grotendeels zelf bepalen wat er bij TMF te zien is. Verder verhuizen enkele VJ's van TMF naar MTV. De betrokken zenders hebben dat vrijdag laten weten.

Hoe de programmering er precies uit zal gaan zien, is nog niet bekend. Zeker is dat beide muziekzenders, eigendom van popmuziekconcern MTV Networks zijn, elk een andere weg zullen inslaan.

Interactie jongeren

TMF wordt een interactief televisiestation waar jongeren via sms-berichten en internet contact kunnen leggen met de programmamakers. Behalve het aanvragen van videoclips wil TMF de jongeren ook bij de overige programma's betrekken.

MTV brengt vanaf 1 mei Nederlandse programma's op de buis en neemt daarmee de rol van het huidige TMF over. Behalve dat er VJ's van TMF overkomen, neemt de zender programmaconcepten van deze zender over. Om welke programma's en VJ's het precies gaat, is op dit moment nog niet duidelijk. Het popmuziekconcern hoopt met de veranderingen meer kijkers te trekken. De namen van de beide muziekzenders veranderen niet.