Buitenlanders ontvoerd in Iran

TEHERAN - Drugshandelaars hebben in het zuid-oosten van Iran drie buitenlandse toeristen ontvoerd. Het gaat om twee Duitsers en een Ier die daar op fietsvakantie waren, zo hebben Iraanse overheidsfunctionarissen maandag laten weten. Het Iraanse persbureau Rujdad meldde eerder dat alle drie de slachtoffer Duits waren.

De ontvoering vond al vorige week in de provincie Sistan-Baluchistan. Deze regio grenst aan zowel Pakistan als Afghanistan en staat bekend als een van de onveiligste van Iran. Een andere bron bij de Iraanse regering liet eerder weten dat de buitenlanders gevangen waren genomen op de weg tussen de historische stad Bam en Zahedan, bij de Pakistaanse grens. Ze zouden zijn ontvoerd door leden van de stammen Shah-Bakhsh en Narui, die losgeld voor hun gijzelaars willen.

Een woordvoerdster van het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigde maandag dat er "buitenlanders" in Iran zijn ontvoerd. Zij wilde geen informatie geven over de nationaliteit van de slachtoffers, maar zei wel dat er Duitsers tussen zouden kunnen zitten. De Duitse ambassade in Iran wilde maandag niet op de berichten reageren.

Ontvoeringen van buitenlanders komen in Iran nauwelijks voor. In was er plotseling een golf van gijzelingen. Bij drie verschillende incidenten ontvoerden drugshandelaren toen in totaal Europeanen. De gegijzelden kwamen vrij en enkele daders werden publiekelijk geëxecuteerd.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie