Dodelijke steekpartij na woorden met fietser

ROTTERDAM - De 28-jarige Rotterdammer die zondagmorgen 23 november in de Rosestraat overleed aan de gevolgen van een steekpartij, is waarschijnlijk neergestoken omdat hij enkele opmerkingen maakte tegen de dader. Dat zei maandag de politie, die de zaak in onderzoek heeft.

Uit het onderzoek is gebleken dat de man na een avondje stappen naar huis liep. Onderweg belde hij met zijn mobiele telefoon een vriendin. Zij hoorde de man praten tegen een passerende fietser.

Hij zei "jee, die is behoorlijk van het paadje af". Op de vraag of hij een bekende tegenkwam, zei hij: "Nee joh, er fietst hier een gek." Tegen de fietser hoorde ze hem zeggen: "Kijk uit man, dadelijk val je nog." De vriendin hoorde vervolgens aan geluiden door de telefoon dat er gevochten werd. Na een gesmoorde kreet werd de verbinding verbroken.

De man werd vervolgens om even na zes uur door voorbijgangers gevonden. Hij overleed ter plaatse aan meerdere steekwonden. Het slachtoffer was beroofd van telefoon en portemonnee. De politie vermoedt door de taal dat de dader van allochtone afkomst is. Opsporing Verzocht besteedt maandagavond aandacht aan de zaak.

Tip de redactie