ARNHEM - Het noordelijk deel van Arnhem en delen van Velp en Dieren hebben dinsdagmorgen enkele uren geen stroom gehad. De storing was rond half tien verholpen.

Oorzaak van de stroomstoring, rond half acht, was brand in een onderstation in de Arnhemse wijk Presikhaaf. Over de oorzaak van de brand is volgens een woordvoerster van energiebedrijf Nuon nog niets bekend. Het kostte veel tijd om de storing te repareren, zegt de woordvoerster, omdat het gebouwtje vol rook stond. Daardoor konden de reparateurs pas na uren naar binnen.

Verkeerslichten

Door de stroomstoring werkten onder meer de verkeerslichten op het knooppunt Velperbroek niet. Daar kruist een aantal snel- en doorgaande wegen, waaronder de A12 (Den Haag - Oberhausen), elkaar. Er ontstonden lange files tot in de ruime omtrek. Rond negen uur was de storing in delen van Velp en Arnhem opgelost, waardoor de verkeerslichten weer functioneerden. Volgens de ANWB waren de opstoppingen daarna snel voorbij.

Ziekenhuis Rijnstate

Bij het energiebedrijf zijn volgens de woordvoerster nog niet veel schademeldingen van bedrijven binnengekomen. Voor de meeste bedrijven was de storing kort na openingstijd verholpen. Wel zijn winkels en tankstations zo'n twee uur gesloten gebleven voor klanten. Ziekenhuis Rijnstate zette een noodaggregaat in. Voor zover bekend zijn door de stroomstoring geen ernstige ongelukken gebeurd.