'Kankerpatiënt' veroordeeld tot vier jaar gevangenis

LONDEN - Een Britse man is vrijdag tot vier jaar gevangenisstraf veroordeeld, omdat hij zijn naasten geld uit de zak heeft geklopt door te veinzen dat hij kanker had. In werkelijkheid verbraste hij het ingezamelde geld, circa 300.000 euro, tijdens luxereisjes in het buitenland.

De 27-jarige Glenn Rycroft begon zijn kankertruc drie jaar geleden. Van vrienden, familieleden en ook liefdadigheidsinstellingen wist hij geld los te peuteren, zogenaamd om zijn medische behandelingen te kunnen betalen. Om maar echt op een kankerpatiënt te lijken liet hij op een gegeven moment zijn hoofd kaalscheren.

Twijfels over zijn ziektebeeld wist Rycroft vakkundig de kop in te drukken. Zo liet hij een van zijn weldoeners, die argwaan had gekregen, een brief van een kankerspecialist zien. Rycroft had de brief zelf geschreven.

De rechter in Manchester veroordeelde het gedrag van Rycroft vrijdag als "gemeen, walgelijk en meedogenloos''. Zijn voormalige beste vriend zei na afloop van het proces: "voor onze steun en vertrouwen zijn we beloond met bedrog en innig verdriet''.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie