Treinverkeer plat door bommelding station Heemstede

HEEMSTEDE - Het treinverkeer van en naar station Heemstede-Aerdenhout is vrijdagmiddag gestremd door een bommelding. Onbekenden hadden laten weten dat rond 14.00 uur een bom zou afgaan op het station, meldde de politie. Om kwart voor drie was de politie met een explosievenspeurhond volop aan het zoeken naar de eventuele bom.

De politie heeft uit voorzorg zowel het station als een naastgelegen kantoorpand ontruimd. "We denken eerst aan de veiligheid van personen", aldus een politiewoordvoerder. Reizigers tussen Haarlem en Leiden moeten rekening houden met een vertraging van meer dan zestig minuten, aldus NS Rail.

Bankovervaller

De Heemsteedse politie had het druk op sinterklaasdag. De politie heeft vrijdagmiddag in Heemstede een bankovervaller ingerekend, die een overval op een bankfiliaal aan de Binnenweg had gepleegd. De politie heeft daarbij volgens een woordvoerder een waarschuwingsschot en een gericht schot op de man afgevuurd.

De overvaller moest enige tijd wachten op het openen van de kluis. Toen hij wilde vluchten, stond de politie hem op te wachten. De man is voorzover bekend niet gewond geraakt. Hij had zelf een voorwerp bij zich dat op een vuurwapen leek.

De politie was volgens de woordvoerder snel bij het bankgebouw, omdat een grote politiemacht op dat moment bezig was met de ontruiming van station Heemstede-Aerdenhout wegens een bommelding. Of er een verband tussen beide incidenten bestaat, is niet duidelijk. "Daar zullen we de overvaller wel stevig over aan de tand voelen", aldus de woordvoerder.

Tip de redactie