OM vervolgt raadslid wegens schending ambtsgeheim

ASSEN/VRIES - Het Openbaar Ministerie (OM) in Assen gaat een raadslid van de gemeente Tynaarlo vervolgen wegens schending van het ambtsgeheim. Dat heeft een woordvoerster van het OM vrijdag meegedeeld.

Het raadslid, Casper Kloos van Leefbaar Tynaarlo, heeft in augustus in de Drentse media uitspraken gedaan over de gang van zaken binnen de vertrouwenscommissie die de herbenoeming van burgemeester H. Pannekoek van de gemeente Tynaarlo onderzocht. Kloos stapte uit die commissie omdat hij het niet eens was met de gang van zaken.

Wegens die uitspraken deed de Drentse commissaris van de koningin Ter Beek aangifte tegen Kloos, omdat een lid van een vertrouwenscommissie ook na opzegging van het lidmaatschap gebonden blijft aan de geheimhouding.

Het OM gaat Kloos, die overigens ook namens Drents Belang in Provinciale Staten van Drenthe zit, vervolgen wegens schending van de geheimhoudingsplicht. De maximale straf is een gevangenisstraf van een jaar of een geldboete van 11.250 euro.

Kloos blijft vooralsnog aan als raads- en Statenlid. Hij houdt voor zijn raadsfractie een excursie naar Veenhuizen "om de fractie voor te lichten over mijn mogelijke toekomstige residentie." De leefbaren krijgen op 25 januari onder meer een rondrit in de boevenbus over het Drentse gevangeniscomplex.

Tip de redactie