Remkes: geen loonsverhoging politie

DEN HAAG - Minister Remkes van Binnenlandse Zaken biedt de politie volgend jaar geen loonsverhoging. Dat blijkt uit een brief die hij vrijdag aan de politiebonden heeft geschreven als start voor de CAO-onderhandelingen voor 2004.

Remkes volgt daarmee het sociaal akkoord tussen kabinet, werkgevers en werknemers. Die hebben daar afgesproken dat in 2004 en 2005 de lonen bevroren zullen worden om de economie te stimuleren. De huidige politie-CAO loopt 31 december af.

Politiebonden

Remkes onderstreept in zijn brief aan de politiebonden dat dit kabinet en zijn voorganger veel extra geld hebben uitgetrokken voor veiligheid. Het gaat om een bedrag dat oploopt tot 1,2 miljard. De politiesterkte zal daardoor groeien met 4000 personen tot ruim .000 voltijdsfuncties in 2010.

Remkes wijst verder op de inhaalslag die het politiepersoneel in de vorige cao heeft gemaakt. De arbeidsvoorwaarden zijn daardoor volgens hem goed. In tegenstelling tot de andere overheidssectoren kent de politie bijvoorbeeld structureel een dertiende maand.

Tip de redactie