Verdachte moord Maja Bradaric zondag vrij

ARNHEM - Het 15-jarige meisje dat wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op Maja Bradaric, komt zondag vrij. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Arnhem vrijdag bekendgemaakt. Het wilde het uit Nijmegen afkomstige meisje langer vasthouden, maar de rechter-commissaris heeft dat geweigerd.

De uitspraak betekent dat het meisje zondag vrijkomt, als haar in bewaringstelling afloopt. Volgens justitie blijft zij wel een verdachte in de zaak. Als het meisje vrijkomt, zitten nog drie verdachten vast in verband met de moord op de 16-jarige scholiere Maja Bradaric. Het gaat om een 16-jarige en een 18-jarige jongeman uit Nijmegen en een 18-jarige uit Beuningen. De twee 18-jarigen bekenden vorige week hun betrokkenheid bij de moord. De 16-jarige, het ex-vriendje van Maja, zegt onschuldig te zijn.

Justitie houdt de drie verdachten in beperking. Die mogen geen contact hebben met de buitenwereld en alleen met hun advocaat spreken. De rechter-commissaris wees donderdag een verzoek van de advocaat van het ex-vriendje om de beperking op te heffen af.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie