Doden bij treinaanslag in Rusland

MOSKOU - Een zelfmoordaanslag op een trein in het zuiden van Rusland heeft vrijdag aan zeker 36 mensen het leven gekost. Zowel de geheime dienst FSB als het ministerie van Binnenlandse Zaken liet weten dat een vrouw zich in de trein heeft opgeblazen. De tweede wagon is uit elkaar gereten. Zeker 170 mensen raakten gewond, aldus het ministerie van Noodgevallen. Van hen zijn twaalf er slecht aan toe.

De trein was op weg naar Mineralnye Vody, nabij de opstandige republiek Tsjetsjenië en bevond zich net buiten een station. Er zaten tientallen studenten in. Veel slachtoffers overleden later in een ziekenhuis.

Volgens ooggetuige Gleb Kovalenko was de trein net gaan rijden toen zich in de wagon een enorme explosie voordeed. Andere getuigen spraken van twee vrouwen die tassen met explosieven bij zich hadden.

Vanuit Moskou is een vliegtuig met reddingswerkers en materiaal naar de plek gevlogen. Het is de tweede aanslag in drie maanden op dezelfde treinverbinding. Het is mogelijk dat zich in het verwoeste treinstel nog passagiers bevinden. Analisten vermoeden dat Tsjetsjeense rebellen de Russische parlementsverkiezingen van zondag willen verstoren.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie