Drietal duwde auto's expres voor de trein

DEN BOSCH - De politie heeft drie mannen uit Den Bosch aangehouden voor een serie autodiefstallen en voor het achterlaten van gestolen auto's op een spoorwegovergang in Vught. Dat heeft een politiewoordvoerder donderdag bekendgemaakt.

De zaak kwam aan het licht toen op 6 november een trein op een overweg in Vught tegen een auto botste. Deze was gestolen in Den Bosch. De machinist bleef ongedeerd, maar de trein raakte zwaar beschadigd. Het ongeval veroorzaakte een urenlange stremming tussen Den Bosch en Tilburg.

Na de aanrijding kreeg de politie een aantal tips binnen die naar de drie, onder wie een militair, leidde. Op 21 november werden een 20-jarige Bosschenaar en een 23-jarige plaatsgenoot op heterdaad betrapt toen zij een auto wilden stelen. Vier dagen later werd een derde verdachte aangehouden, een 27-jarige man uit Den Bosch. De mannen bleken al negen autodiefstallen te hebben gepleegd. Ze gaven de voorkeur aan Suzuki Alto's.

Twee keer werd een gestolen wagen door hen op een spoorwegovergang 'geparkeerd'. Een keer slaagden voorbijgangers erin om het voertuig, voordat er een trein kwam, van de overweg af te duwen. De andere keer botste er wel een trein op.

Uit onderzoek blijkt dat de mannen ook ernstige vernielingen hebben gepleegd door met gestolen auto's tal van verkeersborden en hekken omver te rijden. De schade loopt in de vele honderdduizenden euro's, meldde de politie.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie