Predikant trekt met 'biechtcamper' door het land

GRONINGEN - De baptistenpredikant S. van der Veen uit Mussel (Groningen) trekt binnenkort met een zogenoemde biechtcamper door het land om de nood onder de bevolking te lenigen. Er is onder alle lagen van de bevolking veel eenzaamheid, zegt Van der Veen, die eerder dit jaar een bedrijf voor stervensbegeleiding opzette.

Als protestant kan hij geen biecht afnemen, maar wel een luisterend oor bieden. "De mensen hoeven hun zonde niet op te biechten, maar kunnen bij mij hun verhaal vertellen." Zijn biechttournee is ook bedoeld om de officiële kerk wat te prikkelen. De kerk treedt volgens hem niet naar buiten, terwijl er zoveel nood is, aldus Van der Veen, die geen eigen gemeente meer heeft.

Biechtsite

Vanaf januari 2004 kunnen mensen terecht in de speciale 'biechtcamper', die van der Veen voor een jaar door een camperdealer ter beschikking is gesteld. De namen van de camperverhuurder en van zijn eigen bedrijf komen op de camper. Vanaf half december is op www.biechtsite.nl te vinden waar Van der Veen zich met zijn camper bevindt. Hij begint in Groningen.

Tip de redactie