AH-medewerkers opnieuw opgepakt na vechtpartij

AMSTERDAM - Twee medewerkers van de Albert Heijnsupermarkt in de Eerste van Swindenstraat in Amsterdam zijn opnieuw opgepakt na een conflict met een klant waarbij klappen vielen. Persofficier van justitie D. Kruimel bevestigt de arrestatie. Deze had vorige week vrijdag plaats. De twee AH'ers zijn zaterdag weer op vrije voeten gesteld.

De politie arresteerde ook de twee personen die klappen zouden hebben gekregen van de Albert Heijnmedewerkers. Justitie hield hen langer vast, maar de rechter-commissaris stelde ook hen op vrije voeten.

Volgens advocaat P. Plasman van een van de slachtoffers kwam zijn cliënt met een andere man vrijdag bij de Albert Heijn. De mannen werd verzocht de winkel te verlaten. Een van hen werd agressief. Gevolg was dat zij enkele klappen van de Albert Heijnmedewerkers moesten incasseren.

Winkeldief

Een van de AH'ers is eerder veroordeeld voor het mishandelen van een winkeldief. Hij kreeg hiervoor een boete van 600 euro, waarvan voorwaardelijk. De boete werd destijds betaald door prins Bernhard, die verontwaardigd was over de vervolging van de winkelmedewerker.

De persofficier zei dat nog niet bekend is of de Albert Heijnmedewerkers ook nu vervolgd zullen worden. Volgens haar ligt de zaak genuanceerder dan bij de eerdere vervolging.

In augustus werd ook een zaak tegen dezelfde twee medewerkers van de Albert Heijn geseponeerd. Het OM was toen van oordeel dat het machtsvertoon waarmee een van hen was gearresteerd hem voldoende had getroffen. Het uitoefenen van geweld door de ander was niet komen vast te staan.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie