DEN HAAG - Burgemeester Deetman van Den Haag heeft woensdag aangifte gedaan bij het Openbaar Ministerie omdat begin november een supporter van voetbalclub ADO Den Haag met ontbloot geslachtsdeel met de burgemeester op de foto is gegaan. De burgemeester schrijft aan de gemeenteraad dat hij op het moment van de foto geen enkel vermoeden had dat de man zich misdroeg.

Het Haagse college van burgemeester en wethouders meent dat de integriteit van de burgemeester is geschonden. Deetman heeft aangifte gedaan wegens schending van de openbare eerbaarheid en belediging. De man vroeg of Deetman met hem op de foto wilde, de burgemeester stemde in. Later bleek dat de piemel van de supporter uit zijn gulp hing.

Wrang

Wrang aan de situatie is dat de foto is genomen na afloop van een overleg waarin de supporters en de burgemeester onder meer spraken over het gedrag van de ADO-aanhangers. Deetman heeft laten weten niet meer met de supporters te willen overleggen. De directie van ADO Den Haag heeft inmiddels zijn excuses aangeboden, de supporters niet.