Jaarlijks 22 miljoen schade door huisdieren

TILBURG - Huisdieren veroorzaken jaarlijks voor ongeveer 22 miljoen euro aan schade. Uit een onderzoek van Interpolis blijkt dat in bijna een op de tien schadegevallen die de verzekeringsmaatschappij binnenkrijgt een dier de boosdoener is. Vooral honden maken nogal vaak brokken of zorgen voor verwondingen, liet een woordvoerder van de verzekeraar woensdag weten.

Honden zijn verantwoordelijk voor ongeveer driekwart van de schadegevallen. Vaak gaat het daarbij om letselschade. De onkosten variëren van enkele honderden euro's tot een paar duizend euro. Het gemiddelde schadebedrag bij een hond is volgens de woordvoerder ongeveer 500 euro.

De verzekeraar krijgt jaarlijks 40.000 meldingen van schade door huisdieren binnen. Ook katten zijn geregeld de veroorzaker. "Maar eigenlijk is het heel divers. Zo was er bijvoorbeeld eens een jager die een fazant uit de lucht schoot, waarna het dier vervolgens bovenop een schuur terecht kwam en daardoor schade aan de dakplaat veroorzaakte", aldus de zegsman.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie