Politie Ohio bevestigt sluipschutter-theorie

CINCINNATI - In de Amerikaanse staat Ohio is een sluipschutter actief, aldus de politie dinsdag. De beschieting van auto's op een stuk snelweg is het werk van een en dezelfde dader.

In vier gevallen is hetzelfde geweer gebruikt. De politie heeft aanwijzingen dat de incidenten met elkaar samenhangen, aldus de politie die verder geen mededelingen wilde doen.

Op een stuk Interstate 270 van acht kilometer lengte ten zuiden van de stad Colombus is sinds mei elf maal op een auto geschoten. Een week geleden viel de eerste dode. De politie heeft al honderden tips ontvangen, maar nog zonder resultaat. Bedrijven in de omgeving beloven een beloning van enkele duizenden dollars voor de tip die leidt tot de aanhouding van de dader.

Vorig jaar herfst was de Verenigde Staten in de ban van twee sluipschutters die de omgeving van de hoofdstad Washington terroriseerden. Zij schoten toen tien mensen dood. John Allen Muhammed en mededader Lee Boyd Malvo staan voor deze zaak terecht. Een jury veroordeelde de 42-jarige Allen terdood. De rechtszaak tegen Malvo is nog niet voorbij.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie