ROTTERDAM - Een man is volgens de politie dinsdagmiddag in Rotterdam om het leven gekomen, doordat een bouwkraan van tientallen meters hoog is omgevallen. Twee anderen raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Hulpdiensten zoeken het derde slachtoffer dat nog onder de brokstukken ligt. De hulpverleners gaan er vanuit dat het slachtoffer is overleden. Een poging om hem onder het puin te halen, werd gestaakt toen scheuren in de vloer werden ontdekt.

Omgevallen

Dinsdagavond wordt nogmaals geprobeerd het lichaam te bergen. De hoge bouwkraan viel volgens de politie door nog onbekende oorzaak om en belandde tegen de graansilo bij de Maashaven op Rotterdam-Zuid. De 51-jarige kraanmachinist werd aangetroffen op het dak van de silo, hij liep een kaakfractuur en borstletsel op.

Een 29-jarige man uit Baarle-Nassau die zich in een lager gebouwtje bevond naast de silo, het toekomstig onderkomen van Danceclub Now & Wow, raakte gewond door vallende brokstukken. Volgens de politie heeft hij een ribfractuur. De man was met zijn collega in de productiehal toen de kraan omviel, de giek en het bijbehorende contragewicht afbraken en op het pand terechtkwamen. De politie maakt de identiteit van het slachtoffer niet bekend, zolang zijn lichaam niet is geborgen.