EINDHOVEN - De politie van Eindhoven heeft woensdagmiddag een einde gemaakt aan de gijzeling van twee Eindhovense vrouwen van 18 en 22 jaar oud. Ze werden woensdag vermoedelijk enkele uren gegijzeld.

Tegen het einde van de ochtend belde een familielid van een van de twee slachtoffers de politie met de mededeling dat twee mannen de vrouwen in een woning in Eindhoven vasthielden. Waar dat was, wilde de politie nog niet zeggen. Hoe lang de gijzeling toen al bezig was, is nog niet duidelijk.

Tijdens observatie van het pand zagen politiemensen om 15.40 uur twee mannen en twee vrouwen vanuit de woning vertrekken. Ze reden met de auto naar het Stationsplein waar de agenten konden ingrijpen. De politie heeft de mannen ingesloten. Het gaat om een -jarige inwoner van Eindhoven en een 20-jarige inwoner van Helmond.

Volgens de politie waren de mannen tijdens hun aanhouding niet gewapend. De vrouwen zijn direct apart genomen. Slachtofferhulp staat hen bij. Over hun toestand is nog niets bekend. De politie heeft een team van vijftien rechercheurs geformeerd om de achtergronden van de gijzeling te achterhalen.