AMSTERDAM - Het conflict tussen Nina Storms en journalist Eric Smit over een kritisch boek is opgelost.

De volgende drukken van het door Smit geschreven boek 'Nina, de onweerstaanbare opkomst van een powerlady' krijgen een uitgebreide bijlage, meldt woordvoerder van Storms Kay van der Linde maandag.

In het eveneens door Smit geschreven addendum gaat Storms, mede aan de hand van verklaringen van derden, in op een aantal door haar bestreden passages.

Hierdoor zou een evenwichtiger beeld worden geschetst. De bijlage wordt ook los verkrijgbaar.

Genuanceerder beeld

Door deze afspraak trekt Storms al haar rechtszaken tegen Smit in. Storms laat weten dat ze blij is dat ze met Smit 'een prettige en evenwichtige oplossing' heeft gevonden, 'buiten de rechtbank om'. Ze is ervan overtuigd dat de bijlage 'een genuanceerder beeld' oplevert.

In het boek schrijft Smit over de oprichtster van internetbedrijf World Online. Daarvoor schreef de onderzoeksjournalist al vaker over de zakenvrouw die beter bekend staat als Nina Brink.

De publicatie van het boek leidde tot een juridisch steekspel, waarbij Storms beslag legde op het huis, de bankrekeningen en de royalties van Smit. Uiteindelijk werden alle beslagleggingen ingetrokken.