Powell arriveert op OVSE-top (video)

MAASTRICHT - Bij hotel Crown Plaza in Maastricht heeft de politie dinsdagochtend vroeg twee activisten opgepakt. Zij probeerden afgezet terrein binnen te dringen. Rond 07.45 uur arriveerde de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Colin Powell, met zijn delegatie bij het hotel. Hij is dinsdag te gast op de OVSE-top.

Bekijk video:Breedband / Modem

Op het plein voor het hotel hadden tien activisten zich aan elkaar vastgehaakt. Zij blokeerden korte tijd de weg. Op het moment dat Powell aankwam, omsingelden agenten de betogers. De Mobiele Eenheid van de politie is ter plaatse om te voorkomen dat nog meer demonstranten binnendringen. Ook de hondenbrigade van de politie is aanwezig. Tegen 08.30 uur maakten de demonstranten zich los. Kort daarna vertrok Powell naar het MECC via een achterdeur.

Powell

De Amerikaanse minister is alleen dinsdag aanwezig op de top in Maastricht. Hij ging voorafgaand aan de tweede dag van de conferentie naar het hotel voor overleg met zijn stafleden, die daar de nacht hadden doorgebracht. Aansluitend vertrok de delegatie naar het congrescentrum MECC waar de bijeenkomst plaatsvindt.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie