Moord op meisjes Holly en Jessica was 'een ongeval'

LONDEN - De man die wordt verdacht van de moord op de Britse tienjarige meisjes Holly en Jessica heeft maandag voor rechtbank erkend voor de dood van het tweetal verantwoordelijk te zijn geweest. Volgens Ian Huntley, die voor de eerste keer in het proces zelf sprak, was er echter sprake van een ongeval. Hij ontkende dat hij beiden heeft vermoord, aldus de BBC maandag.

Een van de meisjes had een bloedneus en Huntley had aangeboden het duo te helpen, zo had zijn advocaat al eerder gezegd. In Huntleys huis gingen ze naar de badkamer. Holly zou vervolgens per ongeluk in het bad zijn gevallen waarin een laag water stond voor het baden van de hond van de verdachte.

Holly zou met haar hoofd tegen de badrand zijn geslagen en daardoor zijn overleden. Door de val van haar vriendin raakte Jessica volgens de advocaat in paniek. Om haar geschreeuw te stoppen zou Huntley zijn hand op haar mond hebben gelegd. Kort erop gaf ook zij geen teken van leven meer. Huntley zei maandag dat ook hij in paniek was geraakt. Daarom heeft hij ook gepoogd de lijken van de kinderen te verstoppen.

De Britse pers staat al weken bol met nieuws over de rechtszaak. De zoektocht naar de twee vermiste meisjes in augustus vorig jaar en de vondst van hun lijken veroorzaakte grote maatschappelijke onrust. Zelfs bij voetbalwedstrijden werd een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan de meisjes, die fan waren van de club Manchester United.

Tip de redactie