AMSTERDAM - Sander V., veroordeeld voor de moord op de 12-jarige Milly Boele, kan niet terug naar zijn vorige advocaten Tjalling van der Groot en de broers Willem en Hans Anker.

"Als we een verzoek van hem hadden gehad was het antwoord nee geweest", zegt Van der Groot.

Hij wijst erop dat V. bij zijn overstap naar Bram Moszkowicz verklaarde dat hij een 'frisse blik' op de zaak wilde hebben. "Dan kun je dus niet opeens terugkeren, zo werkt het niet."

Van der Groot benadrukt wel dat de advocaten en V. in goed overleg uit elkaar zijn gegaan. Wie de verdediging van V. in hoger beroep dan wel oppakt, is nog niet bekend.

Moszkovicz maakte vorige week bekend de verdediging van Sander V. over te nemen, nadat de oud-agent tot achttien jaar cel en tbs was veroordeeld. Woensdag liet Moszkowicz weten V. toch niet te verdedigen. De reden was dat zich 'een omstandigheid' had voorgedaan.

Vrijgesproken

Justitie ging overigens ook in hoger beroep tegen de uitspraak, omdat V. is vrijgesproken van verkrachting. Hij had haar gegijzeld en aangerand voordat hij haar met zijn riem wurgde en in zijn tuin begroef.

Er zijn spermasporen bij Boeles mond gevonden, maar volgens de rechtbank was er geen bewijs dat hij haar dwong hem oraal te bevredigen. Het OM is het daar niet mee eens.